Cum sa rezolvati cele mai comune probleme care pot aparea la televizor

Televizorul va face probleme? Urmati sfaturile noastre utile care va pot ajuta sa rezolvati cele mai frecvente probleme, care sunt de obicei minore si nu necesita interventia unui depanator tv. Cunoscand aceste lucruri puteti incerca sa rezolvati singur problema, fara a fi necesar sa asteptati reparatia din partea unui profesionist.

Nu stiu cum se face, dar chiar atunci cand vrei sa urmaresti o emisiune preferata sau un meci de fotbal, se intampla ca televizorul sa faca probleme. E adevarat ca astazi gasim pe piata televizoare din ce in ce mai performante insa chiar si acestea pot ceda si ne pot face probleme.

Dintre cele mai des intalnite probleme, remarcam pe cele care implica efectuarea unor setari sau conectarea unor echipamente externe. Cu toate acestea, in cazul in care problema este minora, trebuie sa stiti ca ati putea sa incercati sa o rezolvati chiar dumneavoastra. Iata cateva sfaturi in acest sens:

– Televizorul se aprinde si se stinge singur aparent fara motiv
– Pe marginea ecranului apar pete diferite de culoare
– Pe televizor exista imagine, dar nu este sunet.
– Auziti sunet in boxele televizorului, dar nu aveti imagine pe ecran.

In cazul in care televizorul porneste primul lucru pe care ar trebui sa-l incercati este sa schimbati bateriile de la telecomanda. Daca bateriile sunt uzate, se poate intampla ca televizorul sa raspunda aleatoriu la comenzi sau chiar deloc. Prin urmare, aceasta este o regula de baza. Daca un tehnician va ajunge la dumneavoastra acasa pentru a rezolva problema cu televizorul, va face acest lucru. Ceea ce poate parea uneori ironic, poate fi cauza principala.

Apoi, specialistii va recomanda sa acoperiti receptorul de infrarosu de la televizor cu o folie si sa vedeti daca exista semnale nedorite din receptor.

Un alt lucru pe care il puteti face este sa scoateti televizorul din priza, dupa ce il opriti din buton, sa-l lasati asa timp de cateva minute si dupa aceea sa il conectati inapoi. Desi poate parea o solutie aparent stupida, aceasta da rezultate in multe cazuri. Asta pentru ca televizorul isi va da un restart in acest timp. Probabil ati vazut ca la fel se poate intampla si cu un laptop. Daca il reporniti, problema minora pe care o aveati se poate rezolva. Bineinteles, ca daca exista alte cauze majore si defectiuni mai serioase, solutia nu va da rezultat. Dar in acest caz veti sti ce aveti de facut: sa contactati rapid un depanator de service televizoare.