Probleme comune cu televizoarele CRT: Cum le rezolvam ?

Cu toate ca televizoarele au fost foarte mult modificate in urma dezvoltarii tehnologiei si gasim azi pe piata modele atat de subtiri (LCD, LED), echipate cu atatea functii cu nume complexe si greu de citit (si de inteles), cred ca inca mai exista romani care nu au renuntat la vechiul televizor CRT.

Desi, datorita preturilor extrem de accesibile si trendului tot mai multe persoane vor spune adio vechiului televizor CRT si isi vor indrepta atentia catre un model LCD/ LED, cred ca CRT-urile vor mai fi utilizate cativa ani de acum inainte. In 2015 jumatate din vanzarile de televizoare au fost pentru Smart tv-uri, iar in 2016 se asteapta ca o doua treimi din vanzari sa fie acaparate de televizoarele inteligente. Este evident ca populatia renunta la vechile CRT-uri si isi indreapta atentia catre un tv modern, cu functii inteligente care se conecteaza la internet si ofera mult mai multe optiuni de distractie in comparatie cu un tv standard care putea fi folosit doar pentru vizionarea canalelor tv obisnuite.

Si totusi, pentru cei care inca mai detin un televizor CRT, iata care sunt cele mai frecvente probleme cu acestea, defectiuni ce ar putea necesita interventia unui servive de televizoare.

– Televizorul CRT nu are imagine. Aceasta este o problema des intalnita la televizoarele cu tub catodic. Daca va confruntati cu o asemenea problema, atunci verificati in primul rand ca televizorul sa fie corect conectat la priza si daca primeste suficient curent. Daca puterea este buna, verificati setarile de imagine (cum ar fi luminozitatea, contrastul). Daca acestea sunt in regula, cel mai sigur este vorba despre o problema cu cablul video sau de hardware si ar fi cazul sa sunati dupa ajutor la un service de televizoare.

– Imaginea nu se afiseaza bine (nu este aliniata)
La fel, e o problema comuna pe CRT-uri si aceasta este de obicei cauzata de defectiunea unui circuit intern numit circuit de convergenta. Circuitul are componente interne convergente care atunci cand nu functioneaza cum trebuie cauzeaza probleme de imagine inclinata. Uneori sigurantele si rezistentele proaste sau defecte de lipituri pot provoca asemenea probleme. La un service de reparatii televizoare veti putea primi ajutorul necesar daca nu doriti sa renuntati la vechiul dumneavoastra CRT. Reparatia are un cost rezonabil, categoric mult mai mic decat costul unui televizor nou.

La https://www.reparatii-tv.eu/ depanatorii cunosc foarte bine ce probleme pot aparea cu televizoarele CRT si sunt pregatiti sa va rezolve problema rapid, chiar si pe loc daca este posibil.